Infractiuni descoperite

11
iul
eye

200 de plante de ,, Cânepă”, depistate și ridicate de către polițiștii sectorului Ciocana


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse în cadrul operațiunii “MAC-2019”, au depistat într-un câmp, ce aparține unui bărbat în vârstă de 33 de ani, 200 de plante de “Cânepă”.

Polițiștii au stabilit că plantele creșteau pe o parcelă de câmp, cultivată cu porumb, din s. Bâc, fiind îngrijite de către bărbat. Plantele au fost smulse, ridicate, sigilate și expediate la laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor. În dependență de rezultate, bărbatul riscă să fie cercetat penal și sancționat cu amendă în mărime de la 10 000 lei la 20 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 100 de ore.

Operațiunea “Mac-2019” a fost  iniţiată de Inspectoratul General al Poliție, cu scopul de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de depistare și nimicire a plantelor cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Poliţia capitalei va întreprinde toate acţiunile legale de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să informeze serviciul unic 112, atunci când deţin informaţii despre cultivarea plantelor cu conţinut narcotic.

 


Reținut pentru 72 de ore de către Polițiști, pentru pungășie

Reținut de polițiștii sectorului Botanica pentru furtul unui telefon


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""