Infractiuni descoperite

09
iul
eye

200 Plante de cânepă depistate de poliţiştii sectorului Botanica într-un lan cu floarea soarelui


Poliţia Capitalei continuă măsurile profilactice şi speciale de investigaţii în cadrul operaţiunii speciale MAC-2018, demarată de către Inspectoratul General al Poliţiei, având ca scop primordial depistarea tuturor plantaţiilor de cânepă şi identificarea persoanelor implicate la cultivarea acestor plante.

Astfel, poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au descoperit în comuna Băcioi,  într-un lan de floarea soarelui  încă o plantaţie de cânepă cultivată şi bine îngrijită. Actualmente polițiștii întreprind acțiuni speciale de investigații și urmarire penală în stabilirea persoanelor. Astfel, peste 200 de  plante de cânepă, depistate de forțele de ordine au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. Conform legslaţiei penale în vigoare persoanele care vor fi găsite vinovate riscă amendă în mărime de la 20 000 lei la 35 000 lei muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau  închisoare de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2018,,  are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.


Cercetat penal pentru tâlhării

Tânărul din imagini căutat de Poliţia Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""