4 indivizi din capitală riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt

DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU
DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU

Patru locuitori a capitalei, au fost reținuți de către ofițerii de investigare a Inspectoratului de poliție a sec. Buiucani , la scurt timp după ce au pătruns și sustras bunuri materiale dintr-un automobil ce era parcat în curtea blocului de locuit de pe str. E. Coca. Aceștia s-au dovedit a fi patru minori cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani, documentați pe infracțiuni analogice și jafuri.

Polițiștii au fost sesizați în noaptea de 5 septembrie, de către un bărbat care a comunicat că patru indivizi au pătruns în automobilul ,,Opel” și sustras bunuri materiale. Prejudiciul cauzat proprietarului constituie 18 300 lei.

Urmare a măsurilor speciale întreprinse de către forțele de ordine suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți la scurt timp nu departe de locul comiterii infracțiunii. Tinerii au fost escortați la inspectorat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, iar asupra lor au fost depistate bunurile sustrase din automobil.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea indivizilor și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

Scroll to Top