5 indivizi riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt

DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU
DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU

Activitatea unui grup infracțional în componența a cinci indivizi originari din mun. Chișinău, specializați în comiterea furturilor, a fost documentată și destructurată de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana. Suspecții s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani, anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Indivizii au fost documentați de către forțele de ordine pe parcursul la o lună de zile, perioadă în care au fost acumulate probe concludente în privința lor.

În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit că suspecții au comis cel puțin patru furturi de automobile din curțile blocurilor de locuit amplasate în sec. Ciocana. Aceștia identificau automobilele ce erau parcate de mai mult timp și proprietarii nu se foloseau de ele. Ulterior aceștia cu ajutorul unui evacuator ridicau automobilele după care le realizau la stațiile de colectare a metalului.

Suma prejudiciului cauzat proprietarilor a fost estimată la circa  60 000 lei.

Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art.186 C.P

Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Scroll to Top