Operațiunea „Autobuz” în plină desfășurare

DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU
DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU

Polițiștii Inspectoratului auto de stat al Secţiei Supraveghere Transport și Circulaţie Rutieră a DP mun. Chișinău, continuă acțiunile de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulației rutiere în cadrul operațiunii speciale „Autobuz”.

Scopul operațiunii este de a responsabiliza şoferii şi administratorii rutelor destinate pentru călători privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităţilor de transport.
În acest context polițiștii au desfășurat 7 controalele speciale și 4 razii în traficul rutier, fiind supus inspectării transportul destinat călătorilor.

În rezultatul verificărilor s-au constatat contravenții privind abaterile de la normele tehnice cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, plasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor.

Astfel au fost întocmite 105 procese contravenționale în privința șoferilor și 10 procese verbale în privința persoanelor responsabile care ar fi admis ieșirea la rută a unităților de transport.

Totodată, polițiștii au desfășurat întruniri cu participarea conducătorilor și persoanelor responsabile de ieșirea la rută a unităților de transport destinat călătorilor, unde li s-a adus la cunoștință respectarea Regulamentului circulației rutiere și neadmiterea abaterilor de la legislație.

Scroll to Top