Tânăr cercetat penal după ce a sustras o bicicletă

DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU
DIRECȚIA DE POLIȚIE A MUNICIPIULUI CHIȘINĂU

Un tânăr de 23 de ani, originar din raionul Strășeni, este cercetat penal de polițiștii Inspectoratului de poliție al sectorului Rîșcani, după ce a sustras o bicicletă.

Oamenii legii au fost sesizați de un bărbat de 34 de ani, care a comunicat că i-a fost sustrasă bicicleta de pe bd. D. Cantemir, care a fost lăsată la parcarea specializată pentru biciclete. Prejudiciul se ridică la 3 200 de lei.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit că suspectul ar fi deteriorat lacătul cu care era asigurată bicicleta, a sustras-o și a plecat într-o direcție necunoscută.

Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta a declarat că bicicleta a vândut-o unei persoane necunoscute cu 700 de lei.

Totodată s-a stabilit că acesta nu este la prima abatere, fiind suspectat în comiterea a cel puțin 5 furturi de biciclete pe teritoriul capitalei.

Tânărul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Scroll to Top