Infractiuni descoperite

20
iun
eye

A răpit 2 automobile, faptă pentru care riscă până la 5 ani de închisoare


Ofițerii de investigație a sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut un minor de 16 ani, originar din r-nul. Orhei  fiind bănuit de comiterea a două răpiri de automobile.

Polițiștii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, la orele 06:45, de proprietarii unităților de transport de model “Volkswagen ” și “Opel”, locuitori a satului Hulboaca a mun. Chișinău, că le-au fost răpite automobilele. La fața locului polițiștii au stabilit că proprietarul automobilului de model  “Volkswagen B4” l-a parcat la poartă iar dimineață a depistat lipsa acestuia. Proprietarul automobilului  “Opel”, a declarat forțelor de ordine că a parcat automobilul în ograda casei. În urma măsurilor întreprinse de polițiști automobilul “Volkswagen” a fost depistat la o distanță de 700 m de locuința proprietarului, iar automobilul “Opel” a fost depistat într-un lan de grâu din apropierea r-nului. Criuleni, acesta fiind accidentat.

În urma acțiunilor speciale de investigații minorul a fost localizat și escortat la Inspectoratul de Poliție pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția comunicând că au vrut să se plimbe. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similare

Minorul este cercetat penal  în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani.


Reținut de polițiștii sectorului Râșcani, pentru furt

Activităţi proactive de sensibilizare a cetăţenilor şi prevenire a criminalităţii


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""