Infractiuni descoperite

25
feb
eye

A urcat în stare de ebrietate la volan și a comis un accident rutier


Un șofer în vârstă de 34 ani, a urcat în stare de ebrietate la volanul unității de transport și a comis un accident rutier, în sect. Botanica al capitalei.

Dispeceratul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, a fost sesizat astăzi la ora 11:25 de min., să intervină la documentarea unui accident rutier produs pe str. Trandafirilor. Un echipaj al Secției  supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, s-a deplasat la fața locului, pentru stabilirea circumstanțelor. Ajunși la locul accidentului forțele de ordine au stabilit că automobilul ,,Mercedes” s-a tamponat cu automobilul de marca ,,Hyndai” la volanul căruia se afla o soferiță de 58 de ani, care staționa la culoarea roșie a semaforului. Momentul impactului dar și deplasarea haotică a automobilului au fost surprinse de camera de bord a automobilului ,,Hyndai”.

Ulterior ambii șoferi au fost testați cu aparatul Drager. Astfel s-a stabilit că conducătorul automobilului ,,Mercedes”, avea o concentrație a alcoolului de 0,63 mg/l, în aerul expirat.

Pentru comiterea accidentului rutier șoferul riscă o amendă de 1 500 lei și 6 p.p, iar pentru faptul că a urcat în stare de ebrietate la volan v-a fi inițiată o cauză penală.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere Poliția Capitalei, recomandă repetat conducătorilor auto:

– Dacă ați consumat băuturi alcoolice nu urcați la volanul unității de transport, pentru a nu pune în pericol viața celor din jur cât și a DVS;

-Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare;

– Manifestați prudență sporită în trafic;

– Prealabil schimbării direcției de mers sau a benzii de deplasare, asigurați-vă;

-Reduceţi viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.


Riscă până la 10 ani de închisoare pentru tâlhărie

Cercetat penal pentu păstrare și consum de droguri


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""