Social utile

07
aug
eye

Acţiuni proactive desfăşurate şi în acest weekend de Poliţia Capitalei


Pe parcursul zilelor de odihnă Poliţia Capitalei a continuat desfăşurarea acţiunilor proactive cu caracter general, orientate la prevenirea şi combaterea infracţiunilor patrimoniale, de sensibilizare a cetăţenilor, privind respectarea regulilor la scăldat în lacuri şi bazine acvatice. Astfel, ofiţerii de sectoare din cadrul Inspectoratelor de Poliţie teritoriale au fost prezenţi în adiacentul lacurilor, atenţionând persoanele despre cele mai importante reguli în timpul scăldatului. În acest context, poliţiştii au ca scop prevenirea cazurilor de înec pentru toată perioada estivală a anului.

Totodată, au sensibilizat cetăţenii despre asigurarea bunurilor personale şi combaterea furturilor din locuinţe, atâta timp cât proprietarii lipsesc de acasă, fiindu-le împărţite pliante cu recomandări  în acest sens. De asemenea au fost demarate activităţi profilactice la compartimentul prevenirea şi combaterea comerţului ilicit stradal, iar comercianţii depistaţi în stradă au fost sancţionaţi conform legislaţiei contravenţionale în vigoare.

Este de menţionat că, în cadrul acţiunilor planificate şi demarate poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut în flagrant delict un braconier, în timp ce vâna hulubi sălbatici într-o fâşie forestieră din apropierea or. Codru. La faţa locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea tuturor circumstanţelor.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile în regim sporit, iar cetăţenii sunt îndemnaţi să respecte legislaţia în vigoare.


Băuturi de lux fără acte şi condiţii insalubre depistate într-un hotel din Capitală

Braconier reţinut în flagrant delict la vânătoare ilegală de hulubi sălbatici


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""