Infractiuni descoperite

27
dec
eye

Activitățile proactive demarate de Poliția Capitalei continuă


Angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, antrenați în serviciu, în scopul asigurării ordinei și securității publice, patrulând sectorul Buiucani, în jurul orei 23:15, au recepționat un apel telefonic de la serviciul unic 112, pentru a interveni la aplanarea unui conflict. Polițiștii imediat s-au deplasat la fața locului pentru stabilirea circunstanțelor. La fața locului forțele de ordine au depistat un grup de tineri care aveau un comportament agresiv, dădeau dovadă de lipsă de respect. La solicitarea polițiștilor de a se liniști indivizii nu au reacționat, continuând să fie agresivi și să nu se supună la cerințele legale a polițiștilor. Astfel la fața locului au intervenit încă două echipaje BPRO de comun cu angajații BPDS „Fulger”, unde șase indivizi au fost reținuți și escortați la inspectoratul de poliție a sectorului Buiucani, pentru identificare și stabilirea circumstanțelor. Totodată la fața locului polițiștii au stabilit că de pe urma agresorilor au avut de pătimit patru persoane. Victimele fiind cu vârstele cuprinse între 27 ani și 34 ani.

Ulterior, victimele au depus plângeri la inspectoratul de poliție, cu privire la cele intâmplate, comunicând că în timp ce se aflau într-un supermarket, indivizii s-au apopiat și au început să-i numească cu cuvinte necenzurate, în urma la ce și s-a iscat conflictul, eșind afară a generat în bătaie. În cadrul documentării forțele de ordine au stabilit  identitatea persoanelor agresive care s-au dovedit a fi locuitori a capitalei, cu vârstele cuprinse între 20 ani și 25 ani.

În acest context, pe cazul dat a fost pornit un proces penal, care se examinează prin prisma art.287 CP “Huliganism”, în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Reiterăm că, Poliţia Capitalei a sporit activităţile specifice pe timp de noapte în contextul combaterii şi prevenirii infracţiunilor stradale, asigurând astfel ordinea şi siguranţa publică.


Reținut și cercetat penal pentru răpirea unui automobil

Reținuți pentru furturi de pe șantierele de construcții


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""