Social utile

18
mai
eye

Activităților proactive demarate de Poliția Capitalei


În rezultatul activităților proactive demarate de Poliția Capitalei la compartimentul prevenirea și combaterea criminalității, consumul și traficul de droguri, actele de huliganism precum și a infracțiunilor patrimoniale, polițiștii inspectoratelor teritoriale din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu echipele mixte, au  verificat 108 localuri de agrement, baruri, cafenele care au o pondere mai ridicată în comiterea delictelor.

Astfel, polițiștii au constatat și documentat 464 de contravenții cum ar fi: 45 cazuri de tulburarea liniştii pe timp de noapte, 78 cazuri huliganism nu prea grav, 11 cazuri de consum de droguri în locuri publice, 23 de persoane au fost documentate pentru sustragerea în proporţii mici din  avutul proprietarului, 25 cazuri consum de băuturi alcoolice în locuri  publice şi apariţia în astfel de locuri în  stare de ebrietate produsă de alcool și depistate 14 cazuri de  încălcare a regulilor de deţinere, port, transport, folosire sau aplicare a armei individuale şi a muniţiilor aferente. Totodată au fost depistate și reținute 39 persoane aflate în căutare din care 24 în urmărire penală și 15 debitori de stat. Au fost aplicate amenzi în sumă totala de 404 910 lei.

Echipele mobile ale Batalionului de patrulare și reacţionare operativă a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, de comun cu angajații BPDS “Fulger”, au reacționat la 402 apeluri de urgență “112”, din partea catățenilor. Iar persoanele agresive și care nu s-au supus cerințelor legale a polițiștilor au fost escortate la Inspectoratele de Poliție, pentru documentare.

Totodată polițiștii au organizat și desfășurat activităţi în scopul depistării persoanelor ce practică vagabondajul, cerșetori, fiind verificate  construcţiile nefinisate sau subsoluri și duse discuții profilatice cu aceștia.


Minori specializați pe răpiri de automobile și furturi de accesorii auto , reținuți de polițiștii sectorului Botanica

Reținut după ce ar fi sustras un telefon mobil de la angajata unei stații peco


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""