Infractiuni descoperite

02
noi
eye

Adolescent specializat în răpiri şi furturi din automobile, cercetat penal de poliţişti


Recent, ofiţerii de investigaţii ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au identificat şi reţinut un minor adolescent de 17 ani, domiciliat în Capitală, fiind suspectat de săvârşirea a două răpiri de automobile. Conform informaţiilor constatate suspectul ar fi răpit un automobil de model “Reanult Megane” şi un “Volkswagen Golf 3”, pe care le-ar fi abandonat pe marginea carosabilului după ce s-ar fi plimbat.

Primul automobil l-ar fi răpit din curtea unui bloc de locuit din strada Drumul Viilor în noaptea spre 29 octombrie curent, care aparţine unui tânăr de 28 ani, în valoare de aproximativ 42 000 lei. Individul ar fi pătruns în automobil prin deteriorarea lacătului şi ar fi pornit motorul de la firele electrice. Unitatea de transport a fost depistată de poliţişti la periferia Capialei abandonată pe marginea drumului. Iar al doilea automobil l-ar fi răpit de pe strada Ialoveni prin aceeaşi metodă, în noaptea spre 30 octombrie curent, care a fost depistat pe o stradelă din apropiere. Ambii proprietari au fost informaţi despre depistarea unităţilor de transport şi identificarea suspectului.

În acest context au fost iniţate două cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevede amendă în mărime de la 11 600 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani. Toate probele acumulate de către poliţişti în acest sens, au fost transmise organului de prcuratură conform competenţei.

Este de menionat că, anterior individul a mai fost implicat în cel puţin zece răpiri de automobile din sectorul Centru al Capitalei, precum şi în cazuri de furturi din automobile.

 


Poliţia Capitalei anunţă licitaţie publică şi informează agenţii economici din domeniul construcţiilor

“Sector Supravegheat de Vecini” inaugurat în mai multe cămine studenţeşti


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""