Social utile

14
sep
eye

Angajaţi neoficial şi produse cu termen expirat, depistate de poliţişti într-un magazin alimentar


Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au efectuat verificări inopinate la un magazin alimentar din strada Mitropolit Dosoftei, unde au fost depistate şi documentate grave încălcări a legislaţiei în vigoare. La momentul controlului poliţiştii au depistat două vânzătoare, dintre care una  angajată neoficial şi nu dispunea de cartea medicală obligatorie.

Fiind verificat aparatul de casă şi control, s-a constatat că peste 1000  de lei n-ar fi fost contabilizaţi corespuzător, iar registrul nu este completat corespunzător. Totodată s-au depistat produse alimentare cu termenii de valabilitate expiraţi, păstrate în condiţii insalubre, iar schema de evacuare în caz de incendiu lipsea pe perete.

În acest context, toate încălcările au fost consemnate prin procesul verbal de cercetare la faţa locului, care va fi transmis pentru luare de atitudine conform competenţei către Inspectoratul Fiscal de Stat, Inspecţia Muncii, ANSA şi Agenţia pentru protecţia consumatorilor.

Ca rezultat al acțiunilor de cercetare, persoanele vizate în materialele acumulate de către poliţişti, urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare.

Agentul economic riscă să fie sancţionat de către poliţişti cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Grupare criminală destructurată de poliţiştii sectorului Râşcani

Încă patru “Sectoare de Vecinătate” formate în sectorul Râşcani al Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""