Infractiuni descoperite

18
sep
eye

Arme şi muniţii depistate de Poliţia Capitalei într-o gospodărie din raionul Hânceşti


 

Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descoperit recent, în gospodăria unui bărbat de 30 ani dintr-o localitate a raionului Hânceşti, arme şi muniţii, echipament cu destinaţie specială păstrate ilegal. Acţiunile poliţiştilor au avut loc în cadrul unor investigaţii demarate anterior în privinţa bărbatului.

Astfel, s-au depistat ascunzişuri special camuflate unde erau păstrate armele şi muniţiile, în safeuri şi containere din metale ascunse în diferite anexe ale casei. Respectiv  a fost depistată şi ridicată o arma cu ţeava ghintuită, un pistol, cartuşe, dispozitiv de vedere nocturnă, lunetă şi alte piese componente de la diferite arme de foc.

Toate probele au fost sigilate conform procedurii legale şi transportate la Centru tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, pentru efectuarea expertizelor balistice.

În dependenţă de rezultatele expertizelor bărbatul riscă să fie cercetat penal pentru păstrarea ilegală de arme şi muniţii, pentru care se aplică sancţiunea sub formă de  amendă în mărime de la 13 000 lei la 19 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de pînă la 3 ani.

Poliţiştii continuă investigaţiile în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi provenienţei armelor şi muniţiilor depistate.


Căutat de poliţiştii sectorului Centru, pentru furt din magazin

Verificările inopinate în magazinele alimentare continuă  


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""