Infractiuni descoperite

17
oct
eye

Arme și muniții în cantități impunătoare, ridicate de Poliția Capitalei  și Procurori


Ofițerii de urmărire penală de comun cu ofițerii de investigații din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal au documentat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 59 de ani, care activa în calitate de medic legist.  Acesta fiind suspectat de distrugerea mai multor documente ce reflectau activitatea de serviciu.

Suspectul a fost documentat de forțele de ordine pe parcursul a 4 luni de zile.  Ca urmare fiind intentată o cauză penală pe marginea art. 360 Cod penal „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”.

În acest context, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, polițiștii au descins cu mai multe percheziții la domiciliul, automobilul și biroul de serviciu al bărbatului. În urma perchezițiilor efectuate de forțele de ordine la domiciliul bărbatului au fost depistate și ridicate documente din arhiva subdiviziunii în care activa,  două pistoale, două arme de vânătoare, 7 încărcătoare de tip AKM (automat Kalașnikov), peste 500 cărtușe de luptă, 6 grenade de mână și una de tip F1, la fața locului imediat fiind solititată prezența experților Secției Tehnico-Explozive al Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP. Toate obiectele explozibile și armele au fost ridicate de către criminaliști și îndreptate la CTJ EJ, pentru a fi supuse expertizării și stabilirea caracteristicelor a armelor și munițiilor.

Este de menționat că atât armele cât și munițiile depistate bărbatul le deținea ilegal.

Dacă se va constata că acestea pot fi utilizate conform destinației, bărbatul va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art. 290 Cod penal „Păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor”.

Dacă acesta va fi găsit vinovat pentru „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”, riscă până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Iar pentru păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor bărbatul va fi pedepsit cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 47 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind toate acțiunile de urmărire penală și de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea persoanelor implicate.


Minori cercetați penal pentru mai multe furturi

Tânăr cu antecedente penale, cercetat penal pentru furt


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""