27
mai
eye

ATENŢIE ! Poliţia capitalei a reţinut în flagrant patru jefuitori de lănţişoare


În cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor stradale, desfăşurate în perioada estivală, angajaţii IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut un bărbat în vârstă de 39 ani, originar din raionul Orhei, fiind bănuit de sustrageri a lanţişoarelor din aur de la femei. Potrivit datelor accumulate de poliţişti, individul urmărea potentiala victimă prin parcurile publice, în special doamnele cu copii care ieseau la plimbare. Acesta se apropia pe neobservate şi le rupea lanţurile de la gât. Ulterior, acesta le vindea unor persoane de încredere.

Al doilea individ a fost reţinut imediat de către poliţişti, după ce s-a apropiat de o doamnă în vârstă de 48 ani, deposedând-o de lanţul din aur de la gât. El a încercat să fugă de la locul faptei, însă a fost urmărit şi încătuşat, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. Individul s-a dovedit a fi originar din satul Sociteni raionul Ialoveni, în vârstă de 18 ani.

Încă doi tineri bănuiţi de jafuri stradale au fost reţinuţi de către angajaţii IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, care s-au dovedit a fi cu vârstele de 20 ani, care anterior au mai fost documentaţi de poliţie pentru infracţiuni patrimoniale. Aceştea ar fi deposedat o femeie de telefonul mobil şi portmoneul cu bani în sumă de 900 lei, în preajma unui spital din capitală.

În toate cazurile poliţiştii au iniţiat dosare penale pentru jaf, iar bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, indivizii riscă amendă în mărime de la 4 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Poliţia capitalei a intensificat patrulările pe străzi precum şi au fost dublate echipele mobile, iar cetăţenii sunt rugaţi să informeze imediat Serviciul specializat 902  în vederea reţinerii pe urme fierbinţi a infractorilor sau a delicvenţilor .


“Ziua uşilor deschise” la Poliţia capitalei

Reţinut pentru că ar fi violat în mod pervers o tânără din raionul Ialoveni


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""