Social utile

02
feb
eye

Atenție sporită în trafic ! 50 de accidente rutiere pe parcursul a 24 de ore!


Codul galben de ceață prezent de câteva zile atât pe teritoriul capitalei cât și a întregii țări , și condițiile meteo nefavorabile , au creat dificultăți în trafic. Pe parcursul ultimelor 24 de ore , în municipiul Chișinău s-au produs 50 de accidente rutiere , soldate cu 3 persoane traumate .

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile, în special în condiţii de ceaţă, şoferii şi pietonii sunt sfătuiţi să ţină cont de câteva sfaturi:

-să respecte regulile de circulaţie în vigoare şi să acorde maximă prudenţă în traficul rutier

-Să circule cu viteza redusă adaptată la starea carosabilului și să mărească distanța dintre automobile iar fiecare manevră în trafic să fie făcută numai după o temeinică asigurare.

– Să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

– Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

-Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziţie şi cele de avarie, cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante

-Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier

-Totodată, este necesar ca aceştia să păstreze liber centrul intersecţiei și să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public

Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

 


„Unul dintre cele mai mari daruri pe care un părinte îl poate oferi unui copil este să-l ajute să-și găsească scopurile.”

Cercetat penal pentru violare de domiciliu


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""