Social utile

05
aug
eye

Băuturi de lux fără acte şi condiţii insalubre depistate într-un hotel din Capitală


În scopul asigurării şi respectării drepturilor consumatorilor, precum şi relevării ilegalităţilor admise de către administraţia unui hotel din Capitală, poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu angajaţii Agenţiei pentru protecţia consumatorilor şi Centru de Sănătate Publică au descins verificări specializate în temeiul mai multor plângeri parvenite anterior din partea unor clienţi. Astfel, conform informaţiilor acumulate, în cadrul hotelului erau prestate servicii de saună, masaj şi alimentaţie publică (restaurant). Urmare a verificărilor demarate, au fost depistate condiţii insalubre în care se preparau bucate pentru clienţi, un lot impunător de băuturi alcoolice de lux a căror acte de provenienţă n-au fot prezentate, acte contabile dubioase precum şi registre de ciornă, privind încasarea sumelor de bani sau produsele alimentare depozitate.

Totodată s-au relevat încălcări grave ce ţin de igienă, echipament de protecţie necorespunzător în secţia de spălătorie, vitrina minibarului de pe hol nu corespundea standartelor prevăzute de lege, iar unele produse alimentare au fost depistate cu termenii de valabilitate expiraţi. Personalul hotelului nu era angajat conform legii, întrucât 7 persoane nu dispuneau de toate actele obligatorii, privind angajarea lor în câmpul muncii.

Toate probele depistate la faţa locului au fost sigilate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată. Conform legislaţiei în vigoare, agentul economic care gestionează activitatea hotelului riscă amendă în mărime de până la 20 000 lei şi confiscarea produselor ridicate. De asemenea, instituţiile abilitate în domeniul alimentaţiei publice şi protejării drepturilor consumatorilor urmează să se expună ulterior către autoritatea publică locală, care a emis licenţa de activitate agentului economic, pentru luare de atitudine.

Poliţia Capitalei continuă acţiunile la acest compartiment şi monitorizează respectarea legislaţiei în vigoare de către toţi agenţii economici.


Raiduri profilactice de comun cu BPDS ”Fulger”, desfăşurate în cluburile de noapte din Capitală

Acţiuni proactive desfăşurate şi în acest weekend de Poliţia Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""