Social utile

04
feb
eye

Bilanțul accidentelor rutiere pe parcursul a 48 de ore


Pe parcursul ultimelor 48 de ore angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au înregistrat şi documentat 45 accidente rutiere soldate cu 9 persoane traumate.

Ieri, ora 13:55 pe str. Ismail , a avut loc un accident rutier . Un Mercedes, șoferul căruia a pierdut controlul volanului s-a lovit în parapet. În rezultatul accidentului atât șoferul cât și cei doi pasageri s-au ales cu traume ușoare. La fața locului șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest ,,Drager”, în rezultat s-a stabilit că la momentul producerii accidentului era în stare de ebrietate. Poliția stabilește circumstanțele în care s-a produs accidentul iar conform legislației ,,Conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe” se pedepsește cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. 

Ieri ora 18:15 pe str. Vânătorilor a fost înregistrat un alt accident, tamponare în obstacol. Șoferul unui automobil de model Toureg în vârstă de 38 de ani, a pierdut controlul volanului și s-a lovit într-un pilon. Testat cu aparatul alcooltest ,,Drager” s-a stabilit că acesta era în stare de ebrietate. Șoferul urmează a fi sancționat pentru accident rutier, stare de ebrietate cât și pentru faptul că a lovit angajatul Secției supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Un alt accident a fost înregistrat astăzi la orele 00.15 pe str. Hristo botev 6, când șoferul în vârstă de 44 de ani, care conducea automobil de model ,, Dacia”, în intenția de a evita un câine, a pierdut controlul volanului și a tamponat doi pietoni,o doamnă de 37 de ani și un bărbat de 32 de ani, care s-au ales cu diverse traumatisme.Aceștia au fost preluați de ambulanță pentru acordarea ajutorului medical. În dependență de gravitatea leziunilor cu care s-au ales victimele, șoferul urmează a fi atras la răspundere conform legislației în vigoare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere Poliția Capitalei recomandă :

– evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi a depăşirilor neregulamentare

-manifestați prudență sporită în trafic

-prealabil schimbării direcției de mers sau a benzii de deplasare, asigurați-vă

– reduceţi viteza în locurile semnalate de indicatoarele rutiere şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii

Atenţie: viteza excesivă,și neasigurarea la shimbarea direcției de mers, constituie principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere

Nu uitaţi că: viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.


Cercetat penal pentru violare de domiciliu

Droguri în valoare de circa 200 000 de lei, scoase din circuit de Poliția Capitalei și Procuratură


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""