Social utile

11
apr
eye

Campania ,,Săptămâna prevenirii criminalității”


Odată cu demararea campaniei ,,Săptămâna prevenirii criminalității,, pe teritoriul mun. Chișinău, de către Poliția Capitalei de comun cu DTC al MAI, în perioada 02–06.04.2018”, au fost organizate activități de prevenire a infracționalității.

În acest context, zilnic în municipiul Chișinău au fost antrenați cîte 100 polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție din municipiu și 200 ostași ai Departamentului trupelor de carabinieri, fiind formate rute de patrulare, care erau repartizate pe străzile mai afectate de criminalitatea stradală.

Astfel, în perioada indicată, de către forțele de ordine au fost documentate circa 104 de contavenții ce atentează la ordinea și securitatea publică, 162 de persoane fiind conduse în sediile poliției pentru stabilirea identității, au fost reținute 6 persoane ce se aflau în căutare penală și un debitor de stat. De asemenea pe parcursul desfășurarii măsurilor, de către polițiști au fost descoperite 20 de infracțiuni anterior comise cu stabilirea autorilor.

De către polițiștii Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă al Direcției de Poliție  mun. Chișinău, au fost descoperite în flagrant 9 infracțiuni, reținute 2 persoane anunțate în căutare penală, depistate 5 persoane anunțate în orientare, un debitor de stat, depistată o personă dispărută fără veste, documentate contravențional 54 de persoane, informații parvenite la serviciul specializat 902 – 951 de apeluri.

Aportul adus de către forțele suplimentare implicate la măsurile de prevenție a avut un impact pozitiv pentru Inspectoratele de poliţie, fiind acoperite operativ sectoarele și străzile care erau afectate de criminalitatea stradală, astfel pe segmentele acoperite de forțele suplimentare, careva infracțiuni în perioada dată, nu s-au înregistrat.


Reţinută de Poliţişti în flagrant delict

Hoţ  reţinut în flagrant


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""