01
iun
eye

Căutat de poliţie pentru furt


Bărbatul care apare în imagini este căutat de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie a sectorului Râşcani, pentru că ar fi sustras un portmoneu cu bani, carduri bancare şi actele de identitate a unei doamne, în vârstă de 48 ani. Potrivit informaţiilor constatate de poliţişti, victimei i-au fost furate bunurile în timp ce se deplasa cu maxi taxi de pe linia 121. În context, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru furt, fiind desfăşurate acţiuni speciale de investigaţii în vederea identificării şi reţinerii făptaşului. Totodată, poliţia solicită ajutorul persoanelor care l-au recunoscut pe individ, să informeze imediat Serviciul specilizat 902. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 lei până la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia capitalei reaminteşte :

  • Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
  • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Pungăşia – face parte din categoria infracţiunilor comise latent, de aceea metoda principală o constituie prin comiterea tainică, profitându-se de neatenţia şi nepăsarea victimei.

 

 


Reţinut pentru că ar fi violat în mod pervers o tânără din raionul Ialoveni

Reţinuţi pentru că ar fi jefuit o tânără de 4 000 lei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""