Infractiuni descoperite

19
mai
eye

Cauză penală , inițiată pe numele a doi tineri din capitală, pentru Circulația ilegală a drogurilor


Angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul DP mun. Chișinău, antrenaţi la menţinerea ordinii publice şi combaterea criminalităţii, au recepţionat o chemare, pe strada Mircea cel Bătrân sec. Ciocana, în apartament persoane agresive și posibil consumă droguri. Polițiștii imediat s-au deplasat pe adresa sus indicată unde în locuință au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani care locuieste în apartamentul dat și o tânără de 20 de ani care se afla în ospeție, vizual ambii se aflau sub influența substanțlor psihotrope. La fața locului a fost solicitată grupa operativă a inspectoratului pentru documentare.

Urmare a cercetării la fața locului cu acordul proprietarei, forțele de ordine au depistat un aparat confecţionat artizanal destinat consumului de substanţe narcotice, un pachet cu masă vegetală vegetală fărămițată cu miros specific.

În acest context probele depistate de către forțele de ordine au fost ridicate, sigilate şi expediate Centrului criminalistic şi expertize-judiciare al IGP pentru a fi efectuate expertizele specializate.

Respectiv, în dependenţă de rezultatele acestora, în privința bărbatului va fi inițiată cauză penală pentru Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an. Iar tânăra urmează să fie sacționată contravențional pentru consumul de droguri cu amendă de la 600 la 1 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 72 de ore.

Este de menționat că aceștia nu sunt la prima abatere, anterior fiind documentați de polițiștii sectorului Ciocana, pentru fapte analogice.


Surprins de camerele de supraveghere în timp ce comitea un furt din magazin

Grupare criminală specializată în furturi din automobile destructurată de polițiști. Liderul grupării a fost reținut


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""