24
mar
eye

Cercetat penal pentru că ar fi modificat construcţia contoarelor de măsurare a gazelor


Un bărbat în vârstă de 57 ani, domiciliat în capitală, este bănuit de însuşirea şi utilizarea ilicită a energiei electrice, termice şi a gazelor naturale, cauzând daune în proporţii deosebit de mari. Acţiunile lui au nimerit în vizorul poliţiştilor după ce au fost prelucrate câteva informaţii speciale, privind activitatea ilegală pe care o desfăşura. În context, angajaţii IP Centru şi Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău au iniţiat procesul de acumulare şi investigare a circumstanţelor în care bănuitul ar fi fost implicat.

Astfel s-a constatat că bărbatul se specializase în modificarea datelor din contoarele de măsurare a gazelor. Pentru serviciile sale ilicite solicita mijloace băneşti de la 300 până la 500 euro. În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii poliţiştii au stabilit că, el se deplasa cu automobilul personal la adresele unde era solicitat. La faţa locului bărbatul instala în interiorul contorului de gaz nişte piese speciale ce serveau la măsurarea incorectă a volumului de gaz consumat.

În vederea acumulării de probe veridice, forţele de ordine au descins percheziţii autorizate la locul de muncă şi în automobilul acestuia. Poliţiştii au depistat şi ridicat tot necesarul de care beneficia bănuitul, cum ar fi bobine din metal şi diverse sigilii pentru sigilarea contoarelor, contoare de măsurare a energiei electrice, unelte confecţionate artizanal, blanchete de strictă evidenţă care se eliberează doar de către instiuţiile abilitate în domeniu.

Preliminar s-a constatat că bărbatul ar fi modificat construcţia contoarelor de gaz la circa 70 de locuinţe, aducând pagube materiale statului de câteva milioane de lei.

Actualmente el este cercetat penal în stare de libertate în temeiul art. 194 alin.2 “Însuşirea sau utilizarea ilicită a energiei electrice, termice sau a gazelor naturale “ Cod penal, care prevede amendă în mărim de la 30 000 până la 60 000 lei.

Totodată persoanele care au profitat de serviciile ilegale ale bărbatului riscă să fie cercetate pentru complicitate.

 


Pachete cu ţigări în valoare de circa 1 000 000 lei, ridicate de către poliţia capitalei

Trei tone de peşte viu transportate în condiţii insalubre, depistate de poliţia capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""