Infractiuni descoperite

14
aug
eye

Cercetat penal pentru furt, riscă până la 4 ani de închisoare


Un bărbat în vârstă de 34 de ani, locuitor a capitalei este cercetat penal de către polițiștii Inspectoratului Ciocana din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea a două furturi. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni analogice.

În primul caz polițiștii au fost alertați la data de 3 august, de către o doamnă în vârstă de 33 de ani, comunicând că din scara blocului a fost sustrasă o bicicleta. La fața locului forțele de ordine au stabilit că proprietara pentru câteva clipe a lăsat bicicleta fără supraveghere în scara blocului de locuit, de pe str. N.M. Spătaru, iar când a ieșit bicicleta nu mai era. Prejudiciul cauzat părții vătămate constituie 1 500 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 5 august, unde din scara blocului de locuit de pe str. N.M.Spătaru, persona necunoscută prin acces liber a sustras o tricicletă. Polițiștii fiind sesizați de către o tânără în vârstă de 29 de ani, iar prejudiciul care i-a fost cauzat constituie 1 600 lei.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație a Inspectoratului Ciocana, individul a fost identificat și reținut, acesta fiind escortat la poliție pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, declarând că bunurile sustrase le-a comercializat la o piață din mun. Chișinău. La moment polițiștii întreprind măsuri în depistarea bunurilor cât și a  persoanelor care au procurat bunurile sustrase, pentru a fi returnate proprietarilor.

Bărbatul este cercetat penal pentru furt care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.


Operațiunea ,, Mac -2019” continuă

Plante de cânepă  în valoare de 20 000 lei, depistate  și ridicate de polițiști în cadrul operațiunii ,, Mac-2019”


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""