Infractiuni descoperite

23
mar
eye

Cercetat penal pentru pungășie


Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în flagrant delict au reținut un individ în vârstă de 40 ani, locuitor a capitalei, pentru pungășie. Acesta anterior  s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni similare.

Incidentul a avut loc în maxi-taxi de pe ruta nr.171, unde bănuitul în timpul deplasării a sustras din geanta unei doamne în vârstă de 32 de ani, portmoneul în care se aflau mijloace bănești și actele de indentitate, prejudiciul cauzat a fost estimat la 520 lei. Individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri, iar asupra lui a fost depistat portmoneul victimei cu mijloacele bănești și actele de identitate.

Individul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău și este cercetat penal pentru pungășie, faptă care conform legislației  se pedepseşte cu închisoare de până la 4 ani cu amendă în mărime de la 27 500 lei la 67 500 lei.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită


O femeie riscă până la 3 ani de închisoare pentru escrocherie

Riscă până la 10 ani de închisoare pentru șantaj


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""