Infractiuni descoperite

17
feb
eye

Cercetat penal pentru răpirea unui automobil


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse au reținut un bărbat în vârstă de 33 de ani, locuitor a capitalei, care a răpit un automobil de model ,,Volkswagen Transporter”.

Polițiștii au fost alertați în dimineața de 14 ianuarie, de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, care a comunicat că i-a fost răpit automobilul ce era parcat pe str. N. Testimițeanu.  La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operatvă și grupa specializată a inspectoratului, pentru a stabili toate circumstanțele. Forțele de ordine au fost întâmpinate de către bărbat, care a comunicat că în seara de 13 ianuarie a parcat automobilul iar dimineața când a ieșit, unitatea de transport nu mai era. Prejudiciul estimat de către partea vătămată constituie 40 000 lei. Urmare a măsurilor întreprinse de polițiști, automobilul a fost depistat abandonat pe str. Miorița. Tototadă polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală, pentru stabilirea și identificarea făptașului.

Astfel în urma măsurilor întreprinse individul a fost localizat și reținut într-o locuință din sat. Dobrogea a mun. Chișinău. Acesta a fost escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția comunicând că  în momentul comiterii infracțiunii se afla în stare de ebrietate și că a răpit unitatea de transport cu scopul de a se plimba prin oraș, pe care ulterior l-a abandonat. Este de menționat că individul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni de furt, jaf și escrocherie.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetat penal pentru  răpirea mijlocului de transport, care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.


Droguri în valoare de 10 000 lei ridicate de Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a intensificat patrularea pe teritoriile din gestiune, în rezultat fiind depistați 4 consumatori de droguri   


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""