Infractiuni descoperite

06
iul
eye

Cercetat penal pentru tâlhării


Un bărbat de 32 ani, domiciliat în capitală, este cercetat penal pentru tâlhării. Individul a fost observat de un echipaj mobil al Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în parcul ,, Dumitru Râșcanu,,  în timp ce manifesta un comportament suspect.

Ca urmare, polițiștii au depistat asupra inividului un pachet în care se aflau haine, o mască medicinală și o armă, a căror proviniența nu a putut comunica poliţiştilor. Ulterior bărbatul a fost condus la Inspectoratul de Poliție a sectorului Ciocana, pentru stabilirea circumstanțelor.

În urma măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că individul a comis două tâlhării în sectorul Ciocana, la sfârșitul lunii iunie. Primul caz a avut loc la intersecția străzilor M. Manole cu V.Vodă, unde amenințând  vânzătoarea buticului în vârstă de 65 ani, cu un obiect asemănător cu o armă, a  solicitat mijloace băneşti, însă nu şi-a dus intenţia până la capăt, părăsind locul infracţiunii într-o direcţie necunoscută.

Al doilea incident a avut loc la data de 25 iunie, când individul a  intrat în incinta unui oficiu de creditare, amenințând inspectoarea în vârstă de 34 ani, a însuşit mijloace băneşti în sumă de 2185 lei. În urma audierilor, bărbatul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a comis infracțiunea din cauza unor datorii.

Actualmente bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind cercetat penal pentru tâlhărie. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.

Totodată, sunt demarate activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lui în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei.


Sancţionat contravenţional de către poliţiştii sectorului Buiucani pentru desfăşurarea Ilegală a activităţii de Întreprizător

200 Plante de cânepă depistate de poliţiştii sectorului Botanica într-un lan cu floarea soarelui


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""