Infractiuni descoperite

08
feb
eye

Cercetați penal pentru jaf și tâlhărie


Ofițerii de investigații ai sectorului Râșcani din cadrul Direcţiei de poliţie mun. Chişinău, în urma acțiunilor speciale de investigații au reținut 6 tineri cu vârstele cuprinse între 16 și 24 de ani, locuitori a capitalei, pentru comiterea unui jaf și a unei tâlhării.

Ambele cazuri au avut loc în noaptea de 28 spre 29 ianuarie . Primul caz a fost înregistrat la orele 22.00, în timp ce victima, un bărbat de 40 de ani se deplasa spre domiciliu, de acesta s-au apropiat persoane necunoscute  care i-au aplicat mai multe lovituri şi în mod deschis i-au sustras un inel din aur și portmoneul cu acte, carduri și bani, cauzându-i un prejudiciu în sumă de 9250 lei.

Al doilea caz a avut loc la orele 1.00, pe Bulevardul.Moscovei, amenințând victima cu o armă machetă,  suspecții i-au sustras un telefon mobil model ,,Xiaomi” la preț de 2300 .

În acest context forţele de ordine au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii cu privire la reţinerea indivizilor. Astfel, la 1 februarie, suspecții au fost localizați şi reţinuți de poliţişti, fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Bunurile sustrase au fost depistate de către polițiști și urmază a fi returnate victimelor.
În cadrul acţiunilor de urmărire penală acestia şi-au recunoscut vinovăţia.Este de menţionat că anterior indivizii au mai fost atrași la răspundere pentru infracţiuni similare.

Actualmente aceștia sunt cercetați  penal pentru infracţiunea de jaf, care conform legislaţiei penale prevede o pedeapsă cu închisoare pe un  termen de la 5 până la 7 ani, și tâlhărie ,  care se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 10 ani.


Căutat de polițiști pentru furt !

Cercetat penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""