Infractiuni descoperite

04
oct
eye

Cercetați penal pentru pungășii, riscă până la 2 ani de detenție


Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu ofițerii de investigație a sectorului Râșcani, au reținut doi suspecți, originari din capitală, pentru pungășii. Ambii s-au dovedit a fi judecați anterior pentru infracțiuni similare.

Primul cazul  a avut într-un magazin amplasat pe str. Petricani , când suspecta în vârstă de 58 de ani, profitând de neatenția victimei, doamnă în vârstă de 51 de ani,  i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate, carduri și bani. Prejudiciul cauzat victimei constituie 5 300 lei.

Alt caz a avut loc în rutiera nr. 191, când suspectul, un bărbat în vârstă de 34, ar fi sustras din geanta unei doamne portmoneul cu acte și  bani, cauzându-i un prejudiciu de 640 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Suspecții sunt cercetați penal pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.


Doi minori, de 14 și 15 ani, cercetați penal pentru jafuri

Cercetat penal de polițiștii sectorului Râșcani, pentru furt   


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""