Infractiuni descoperite

22
aug
eye

Cetăţean străin reţinut şi încătuşat pentru circulaţia drogurilor în cantităţi deosebit de mari


Urmare a măsurilor de prevenire şi combatere a infracţiunilor legate de droguri  desfăşurate de ofiţerii de investigaţii ai sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi procurorii sectorului Buiucani, a fost demascată activitatea criminală a unui cetăţean în vârstă de 26 ani, originar din Ucraina, care ar fi fost implicat în circulaţia ilegală a drogurilor de origine vegetală în cantităţi impunătoare. Conform informaţiilor acumulate, individul ar fi fost specializat în comercializarea substanţelor narcotice şi deţinea permis de şedere în municipiul Chişinău. Pe marginea cazului dat, urmează a fi sesizat Biroul Migraţie şi Azil al Ministerului Afacerilor Interne al RM.

Astfel, în cadrul achiziţiilor de control întreprinse de poliţişti cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP, bănuitul a încercat să fugă, însă a fost urmărit şi reţinut într-un parc din sectorul Buiucani. Este de menţionat că, în timpul urmăririlor individul a aruncat din buzunare mai multe pachete din polietilenă cu o substanţă uscată şi fărămiţată. Ulterior, în urma percheziţiilor autorizate la domiciliul său temporar, poliţiştii au mai depistat 12 pachete cu o masă vegetală, asemănătoare substanţelor narcotice. Toate probele au fost sigilate şi ridicate conform procedurii legale, fiind expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

Bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani, pentru circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

Poliţia Capitalei continuă activităţile profilactice de relevare şi documentare a cazurilor legate de droguri.

 

 

 


Vezi pentru ce faptă comisă este căutată femeia din imagine de Poliţia Capitalei

Raiduri profilactice demarate pe strada Calea Basarabiei de poliţiştii sectorului Centru


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""