Social utile

10
aug
eye

Cînepă sălbatică depistată şi nimicită de către poliţiştii sectorului Ciocana în cadrul operaţiunii MAC-2017


În cadrul Operaţiunii  MAC-2017 iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei  ,poliţiştii   sectorului Ciocana au mai depistat o fîşie de cînepă de circa 50 m,  în comuna Bubuieci. La faţa locului au intervenit poliţiştii sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind demarate lucrări de nimicire a celor peste 1520 de plante. Totodată au fost sigilate plante de cânepă, pentru a fi transportate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP şi expertizate în condiţii de laborator. De asemenea, ofiţerii de investigaţii întreprins acţiuni speciale de identificare a proprietarului lotului şi documentării complicităţii lui în acest caz.

În dependenţă de rezultatele expertizei chimice, persoanele implicate la cultivarea  plantelor de cânepă riscă amendă în mărime de la 4 000 lei la 8 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 100 de ore.

Poliţia Capitalei continuă activităţile specifice la acest capitol şi atenţionează cetăţenii, să informeze serviciul 902 despre depistarea astfel de plante, pentru luare de atitudine conform legii.


Şedinţă de lucru privind fluidizarea traficului rutier la intersecţia străzii Codrilor cu şoseaua Balcani

Poliţia Capitalei a iniţiat verificări inopinate pe şantierele de construcţii

FILTRU


textuldespre

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""