05
sep
eye

Comercializa medicamente fără acte de provenienţă într-un autoservice


Un bărbat în vârstă de 38 ani, domiciliat în capitală, a fost deconspirat de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, comercializând medicamente la un autoservice, în lipsa licenţei ce i-ar permite de a desfăşura activitate farmaceutică. Acţiunile poliţiei au avut loc în cadrul măsurilor de contrabandă şi combaterea traficului ilicit de mărfuri.

Potrivit informaţiilor speciale acumulate, individul ar fi introdus prin scheme frauduloase în ţară produse farmaceutice din România, care erau depozitate şi comercializate la un autoservice din sectorul Râşcani al capitalei. El a fost reţinut în flagrant, în timp ce a primit câteva cutii cu medicamente în valoare de peste 25 000 lei, transportate ilegal de peste hotare. Consumatorii procurau produsele respective doar prin intermediul unor persoane de încredere a suspectului, astfel punându-şi în pericol viaţa şi sănătatea.

Lotul de medicamente a fost sigilat şi ridicat de către poliţişti conform procedurii prevăzută de legislaţia în vigoare. Totodată sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii în cadrul cărora urmează a fi identificate şi alte persoane complice în această schemă ilegală.

Deocamdată el riscă sancţiune sub formă de amendă în mărime de 3 000 lei, iar produsele farmaceutice urmează a fi nimicite. Nu este exclus faptul că, barbatul va fi cercetat penal, în condiţiile în care au avut de pătimit persoane din cauza medicamentelor vândute de către acesta.

Poliţia capitalei continuă acţiunile specializate menite să apere drepturile şi interesele consumatorilor.

 


Percheziţii la o mini-fabrică de panificaţie în capitală

Căutat de poliţie pentru furt din apartament


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""