Infractiuni descoperite

16
sep
eye

Companiile de taxi supuse verificărilor de către polițiști


Angajații Secției documentare accidente rutiere din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în perioada 9-13 septembrie curent, au efectuat verificări la firmele de,,Taxi”, înainte de ieșirea pe străzile capitalei. Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, să respecte regulile de exploatare a unităților de transport.

Astfel polițiștii au supus verificării 64 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor forțele de ordine au depistat  mai multe contravenții cum ar fi: vehicule reutilate și care nu au fost supuse testării tehnice, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, fisuri în parbrize, plăcuțe de înmatriculare ce nu corespund standartelor (indiscifrabile), lipsa  semnului distinctiv ,,GAZ” la unitățile de transport care au instalat utilaj de gaz.

În urma verificărilor fiind întocmite 22 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 300 la 900 lei și 2 puncte de penalizare, mecanicului firmei i-a fost aplicată amendă în mărime de 1 500 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile, ridicate plăcuțe de înmatriculare și neadmiterea ieșirii în oraș a 11 unități de transport.

Poliţia Capitalei va continua activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.


Cercetată penal pentru comercializarea drogurilor

Doi tineri cercetați penal pentru furt, de către polițiștii sectorului Râșcani


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""