Infractiuni descoperite

03
iul
eye

Condiţii antisanitare şi nereguli depistate în activitatea unei întreprinderi


În vizorul ofiţerilor de investigare a fraudelor economice ai sectorul Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a nimerit activitatea unui agent economic, specializat în prepararea şi conservarea produselor agro-alimentare. Secţia de producere a fost depistată pe teritoriul unei suburbii a sectorului Ciocana, unde erau pregătite în condiţii antisanitare, iar factorii de decizie a întreprinderii foloseau în procesul de preparare legume fără acte de provenienţă sau alterate. La fel, poliţiştii au stabilit că, angajaţii aplicau pe produsele ambalate data producerii falsificată, precum şi nereguli în activitatea contabilităţii. Produsele urmau să fie distribuite unor reţele de magazine, pentru ulterioara comercializare.

Fiind desfăşurate percheziţii autorizate, forţele de ordine au depistat:

  • 2 tone de legume destinate pentru conserve;
  • 295 caserole cu produse conservate pe care erau aplicate etichete cu data producerii din viitor;
  • registre şi carnete cu înscrisuri de ciornă, privind schema ilicită de realizare a produselor
  • documente contabile dubioase şi alte probe ce pezintă interesc organului de urmărire penală.

În acest context, urmează a fi informat Centrul de Sănătate Publică şi Agentia Nationala pentru Siguranţa Alimentelor de a  suspenda activitatea întreprinderii.

Totodată a fost iniţiată o cauză penală pentru evaziunea fiscală a întreprinderilor, care prevede amendă în mărime de la 67 000 lei la 107 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Poliţia Capitalei continuă activităţile speciale la compartimentul asigurarea şi respectarea drepturilor consumatorilor.


O tonă de cvas transportată în condiţii insalubre, urma să fie comercializată ilegal în Capitală

Securitatea circulaţiei rutiere monitorizată de Poliţia Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""