Infractiuni descoperite

30
iun
eye

Dezactivau sistemele de alarmă la automobilele parcate lângă centrele comerciale şi furau bunuri de preţ


În urma unor ample măsuri speciale de investigaţii demarate de către angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au documentat şi au acumulat probe concludente de comun cu subdiviziunile specializate din cadrul IGP, privind activitatea unei grupări criminale, specializată în furturi de genţi din automobile prin aplicarea metodei de scanare a sistemului de alarmă. Până în prezent, membrii grupării ar fi fost implicaţi în cel puţin 12 furturi din automobile, care s-au dovedit a fi în număr de patru indivizi, cu vârstele cuprinse între 28 ani şi 38 ani, originari din regiunea Transnistria şi Chişinău  anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni patrimoniale.

Conform datelor constatate de poliţişti, bănuiţii urmăreau potenţiala victimă când parca automobilul lângă vreun centru comercial. Astfel, unul din ei avea rolul să urmărească victima prin magazin, iar ceilalţi aveau posibilitatea să sustragă bunurile materiale, asigurând legătura telefonică în caz de apropierea stăpânului de automobil. Astfel că, planul şi acţiunile criminale al bănuiţilor au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în preajma unui centru comercial, de unde au sustras bani, carduri bancare şi alte bunuri materiale fără ca proprietarul să-i observe.

Aceştia au fost încătuşaţi într-un parc din centrul Capitalei şi escortaţi la Inspectorat pentru audieri şi documentare. Asupra lor poliţiştii au depistat un dispozitiv de model neidentificat, cu ajutorul căruia ar fi dezactivat sistemele de alarmă de la automobil, iar în urmă percheziţiilor autorizate la domiciliile lor, au fost depistate şi ridicate mai multe genţi pentru bărbai şi femei, precum şi alte bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o demonstra.

Actualmente ei se află în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.


Grupare criminală din sudul ţării, destructurată de Poliţia Capitalei

O tonă de cvas transportată în condiţii insalubre, urma să fie comercializată ilegal în Capitală


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""