Infractiuni descoperite

25
oct
eye

Doi bărbați reținuți și cercetați penal dupa ce au comis o tâlhărie


Doi bărbați cu vârstele de 31 și respectiv 46 de ani, originari din mun. Chișinău și r-nul. Strășeni, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui atac tâlhăresc.

Polițiștii inspectoratului au fost alertați în noaptea de 19 septembrie, de către victimă, un bărbat în vârstă de 37 ani, care a declarat că a fost atacat și rănit dintr-o armă, în timp ce se afla pe bd. Traian. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa crime grave a inspectoratului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.   La locul faptei bărbatul a comunicat că a făcut cunoștință doi bărbați la o stație peco de pe str. Albișoara, după care cu automobil de model „Dacia Sandero”, s-au deplasat pe bd. Traian. Ajunși în sectorul Botanica, bd. Traian, între ei s-a iscat un conflict unde indivizii i-au aplicat mai multe lovituri pe suprafața corpului victimei și dintr-o armă l-au rănit la picior, după care în mod deschis i-au sustras telefonul mobil de model „Huawey Y7”, în sumă de 7 000 lei. Bărbatului i-a fost acordat ajutor medical.

Pe cazul dat fiind inițiată o cauză penală în baza art.188 Cod Penal ,,Tâlhărie”.

În cadrul cauzei penale polițiștii imediat au dispus un șir de măsuri speciale de investigație, urmare la ce indivizii au fost identificați și reținuți fiind escortați la inspectorat pentru audieri. Totodată la domiciliile acestora au fost efectuate percheziții autorizate unde la unul din suspecți a fost depistată și ridicătă o armă care era deținuță în lipsa actelor. În cadrul acțiunilor procesual penale indivizii și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pe un termen de 30 de zile. Conform legislației în vigoare aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 10 ani.


Cercetat penal pentru furt dintr-un magazin din sectorul Râșcani

Tânăr din capitală cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""