Infractiuni descoperite

03
oct
eye

Doi minori, de 14 și 15 ani, cercetați penal pentru jafuri


Doi minori cu vârstele de 14  și respectiv 15 ani, domiciliați în capitală, au fost reținuți și sunt cercetați penal, de polițiștii sectorului Râșcani, pentru comiterea a trei furturi de telefoane mobile pe teritoriul mun. Chișinău.

Cazurile  au  avut loc pe parcursul lunilor august-septembrie. Primul caz a a fost înregistrat pe data de 30 august, când indivizii se aflau pe str. M.Costin din sect. Râșcani, în mod deschis au deposedat un minor în vârstă de 12 ani, de telefonul mobil de model ,,Lenovo”. Polițiștii au fost alertați de către părinții minorului comunicând de cele întâmplate. Suma prejudiciului fiind estimată la 2000 lei. Alt caz a fost înregistrat pe data de 10 septembrie pe aceeași stradă, când suspecții în mod deschis au sustras de la un minor de 14 ani telefonul de model ,,Honor” în valoare de 3000 de lei și au fugit într-o direcție necunoscută. Pe data de 13 septembrie a fost înregistrat ultimul caz, pe str. Calea Orheiului , telefonul de model ,, Samsung” în valoare de 7000 de lei a fost sustras de către indivizi de la un alt minor de 12 ani.

Astfel în urma măsurilor de investigație întreprinse de polițiști făptașii au fost identificați și reținuți fiind escortați la inspectorat pentru stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția comunicând că telefoanele sustrase le-au vândut, dupa care au cheltuit banii obținuți. Este de menționat că suspecții nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice și în alte sectoare din capitală.

Actualmente minorii sunt cercetați penal în stare de libertate, pentru jaf. Conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare de la 5 la 7 ani.


Tânăr din Cantemir, identificat și reținut de polițiști pentru jaf

Cercetați penal pentru pungășii, riscă până la 2 ani de detenție


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""