Infractiuni descoperite

13
aug
eye

Doi minori reținuți pe urme fierbinți după ce au răpit un automobil


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse, pe urme fierbinți au reținut doi minori cu vârstele  de 16 și respectiv 17 ani, originari din capitală, fiind suspectați de răpirea mijlocului de transport. Aceștia anterior s-au dovedit a fi cercetați penal pentru infracțiuni analogice.

Polițiștii sect. Botanica au fost alertați în dimineața zilei de ieri, 12 august, de către proprietarul unității de transport de model “PEUGEOT BOXER”, un bărbat în vârstă de 48 ani, comunicând că i-a fost răpit autombilul. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, unde ajunși la locul, au fost întâmpinați de către proprietarul automobilului care a comunicat forțelor de ordine că a parcat unitatea de transport în curtea blocului, iar dimineața nu a mai găsit-o,  suma prejudiciului cauzat fiind de 38 760 lei.

În acest context, polițiștii imediat au inițiat un șir de măsuri speciale de investigație și pe urme fierbinți, pe str. A. Doga din sect. Râșcani, au depistat automobilul și au reținut făptașii. Indivizii fiind escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale minorii și-au recunoscut vinovăția comunicând că au pătruns în automobil prin deteriorarea geamului și l-au pornit de la firele de contact  al automobilului. Totodată ei au mai comunicat că au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport iar conform legislației în vigoare această infracțiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.


Hoți reținuți în flagrant de către polițiști

Tânăr reținut în flagrant, cu 50 de pachețele de droguri asupra sa


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""