Infractiuni descoperite

17
sep
eye

Doi tineri cercetați penal pentru furt, de către polițiștii sectorului Râșcani


Recent, ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut doi tineri în vârstă de 23 ani, originari dintr-o localitate din r. Fălești, fiind suspectați de comiterea unui furt.

Aceștia au pătruns într-o locuință de pe str. Pietrăriei din sect. Râșcani, de unde au sustras mai multe bunuri materiale ce aparțin unei tinere de 21 de ani. Polițiștii fiind alertați la data de 9 septembrie, de către tânără, care a comunicat despre dispariția bunurilor materiale. La locul faptei forțele de ordine au stabilit că făptașii au pătruns în locuință prin acces liber de unde au sustras un laptop de model “Acer”, o pereche de căști, un lănțișor din aur și o geantă în care se aflau mai multe articole vestimentare.

În urma măsurilor dispuse de către ofițerii de investigație și de urmărire penală făptașii au fost  identificați și reținuți fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că lucrează la o construcție din preajma locuinței și au observant unde tânără ascunde cheia de la locuință. Astfel au profitat că la acel moment nu se află nimeni acasă, au pătruns și au sustras bunurile materiale. Prejudiciul cauzat părții vătămate a fost estimat la 8 500 lei. Indivizii anterior au mai fost cercetați penal pentru infracțiuni similare.

Tinerii sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure corespunzător bunurile personale.


Companiile de taxi supuse verificărilor de către polițiști

Căutat pentru jaf , dacă îl recunoști anunță Poliția!


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""