Infractiuni descoperite

06
noi
eye

Doi tineri sunt cercetați penal în stare de arest, după ce au sustras bunuri în valoare de 43 000 lei


Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani din Cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigație, au reținut doi tineri, specializați în furturi. Indivizii sunt suspectați de sustragerea mai multor bunuri materiale și  biciclete, din scările blocurilor de locuit, pe parcursul lunilor august-noiembrie ale anului curent.

Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 20 ani și respectiv 21 de ani, originari din r. Orhei și Telenești, anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice. În cadrul acțiunilor speciale de investigație și urmărire penală polițiștii au stabilit că indivizii au comis cel puțin 13 cazuri de sustrageri pe teritoriul sect. Buiucani, a bicicletelor și  bunurilor materiale, ce erau lăsate de către proprietari în scările blocurilor de locuit. Acțiunile tinerilor au fost surprinse și de camerele de supraveghere . Astfel prin acțiunile lor, au cauzat proprietarilor un prejudiciu în sumă totală de 43 000 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale, tinerii și-au recunoscut vinovăția, comunicând că intrau prin acces liber în blocurile de locuit, iar bunurile care erau lăsate fără supraveghere, le sustrăgeau după care le vindeau la prețuri simbolice. Totodată forțele de ordine au stabilit că indivizii sunt implicați în cel puțin 40 de cazuri de sustrageri pe teritoriul mun. Chișinău.

Tinerii sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru infracțiune prevăzută de art. 186 Cod Penal ,,Furt”, care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să-şi asigure bunurile personale corespunzător.


Bărbat din capitală cercetat penal pentru furt de bicicletă

Dacă îi recunoști, anunță Poliția !


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""