Infractiuni descoperite

24
mar
eye

Droguri în valoare de 300 000 lei confiscate de Poliția Capitalei


Cinci tineri, locuitori a mun. Chișinău și r. Cimișlia, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, au fost reținuți de ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu ofițerii de urmărire penală a IP Centru și procurorii of. Centru a Procuraturii mun. Chișinău. Bănuiții sunt suspectați de comercializarea drogurilor prin intermediul unui magazin online amplasat pe platforma de comunicare Telegram.

În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigație și urmărire penală forțele de ordine au acumulat probe pertinente ce demonstrează vinovăția acestora. Astfel indivizii prin intermediul aplicației Telegram comercializau droguri de tip ,,Amfetamină”, ,,PVP’’, “Mefidrona”, “Extazy”, “Marijuana” . Aceștia aveau rolurile bine împărțite în acest proces de comercializare a drogurilor cum ar fi: împachetarea, distribuirea și realizarea acestora.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, trei indivizi au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Totodată  în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia au arătat locurile unde anterior au ascuns pliculețele cu droguri destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate pe teritoriul capitalei. În total de către forțele de ordine au fost ridicate 14 pachețele. Ulterior forțele de ordine au mai reținut doi indivizi implicați în comercializarea drogurilor.

Toate pliculețele cu droguri depistate de polițiști au fost ridicate, sigilate conform procedurii  și îndreptate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP, pentru a fi supuse expertizării.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de 300 000 lei.

În acest context a fost  inițiată o cauză penală pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Astfel, 3 dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, 1 individ a fost plasat în arest la domiciliu și 1 plasat sub control judiciar, iar conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor, și identificarea altor persoane implicate.


Riscă până la 10 ani de închisoare pentru șantaj

Doi tineri sunt căutați de Poliția Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""