Infractiuni descoperite

04
iun
eye

Grupare criminală destructurată de Poliția Capitalei și Procuratura


O grupare criminală, în componența a patru membri a fost documentată și destructurată, de către ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău și IP Buiucani de comun acord cu procurorii oficiului Buiucani ai procuraturii mun. Chişinău, pentru comiterea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari. Membrii grupării s-au dovedit a fi patru indivizi cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 ani, originari din UTA Găgăuzia. Aceștea au fost monitorizați de forțele de ordine timp de o lună.

Conform datelor și probelor acumulate până în prezent de polițiști și procurori, indivizii au spart  cel puțin șapte locuințe din or. Durlești a mun. Chișinău, pe parcursul lunilor februarie-aprilie. Bănuiții pătrundeau în case după ce se asigurau că proprietarii lipsesc, prin metoda forţării geamurilor din termopan,  de unde sustrăgeau bunuri materiale cum ar fi: bijuterii din aur, bani, telefoane mobile. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Ulterior, polițiștii au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe. Potrivit proprietarilor suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 800 000 lei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen prelungit de 30 de zile fiindu-le înaintate învinuirile. Aceștia sunt cercetați penal pentru furt în proporții, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Totodată polițiștii continuă investigaţiile în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor precum şi identificarea altor complici ai acestui grup criminal.


Riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf

Minori cercetați penal pentru că ar fi jefuit o bătrână în sectorul Râșcani


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""