Infractiuni descoperite

08
noi
eye

Grupare criminală destructurată de Poliția Capitalei și Procuratură


Un bărbat de 38 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, comuna Bubuieci, satul Bâc, este suspectat de fabricarea, comercializarea documentelor oficiale și punerea în circulație a banilor falși. Acesta fiind reținut pentru 72 de ore. În cadrul investigațiilor efectuate, de Procuratura mun. Chișinău, oficiul Principal în comun cu angajații Secției Investigare a Fraudelor Economice a Direcției de Poliție mun. Chișinău, au stabilit că bărbatul este implicat într-un grup criminal suspectat de punerea în circulație a banilor falși și comercializarea documentelor oficiale (buletine de identitate, premise de conducere și pașapoarte a altor state), pe teritoriul municipiului Chișinău, la preț începând de la 5 000 lei la 7 000 lei pentru o unitate.

Ca urmare a percheziției efectuate la domiciliul unuia din membrii grupului infracțional, polițiștii și procurorii, au depistat telefoane mobile cu cartele sim, folosite pentru punerea în circulație a banilor falși, sticuri de stocare a informaților despre proveniența și modalitatea utilizată la punerea în circulație a documentelor și banilor falși. Totodată în urma percheziției polițiștii au depistat 8 pachete din hârtie cu masă vegetală fărămițată cu miros specific și aparate confecționate artisanal destinate consumului de droguri. Pachetele au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare a IGP.

În acest caz au fost initiate două cauze penale în baza art.236 și 361 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de „Fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false” și confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani. Poliția Capitalei continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupului criminal şi tragerii acestora la răspundere conform legislației în vigoare, precum și urmează să se expuie asupra drogurilor depistate și ridicate.


Patru tinere căutate de Poliția Capitalei pentru furt !

Activitățile proactive în vederea combaterii fenomenului infracțional și activități de prevenire desfășurate de Poliția Capitalei


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""