18
mar
eye

Grupare criminală reţinută în flagrant de poliţia capitalei


O grupare criminală specializată în furturi din locuinţe a fost reţinută în flagrant delict de către angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi IP Botanica. Cei trei membri au fost încătuşaţi în seara zilei de 14 martie curent, după ce au furat bunuri materiale dintr-o locuinţă din or. Sângera. Capul grupării în vârstă de 42 ani s-a dovedit a fi originar din raionul Anenii Noi, iar complicii lui cu vârstele de 26 şi respectiv 43 ani s-au dovedit a fi originari din oraşul Bender. Anterior ei au fost judecaţi de mai multe ori pentru infracţiuni similare şi atacuri tâlhăreşti.

În cadrul audierilor s-a constatat că aceştia ar fi comis cel puţin trei furturi din locuinţe în raza or. Sângera. Metoda de pătrundere în case era prin forţarea lacătelor sau prin deteriorarea geamurilor. Unul din ei rămînea afară şi urmărea împrejurimile, ceilalţi doi scoteau din casă tehnică audio-video şi alte bunuri de preţ. De obicei pătrundeau pe timp de zi când proprietarii nu erau acasă, iar bunurile furate le vindeau ulterior în regiunea transnistreană. Pagubele materiale evaluate de către victime se ridică la peste 20 000 de lei.

Potrivit deciziei instanţei de judecată, actualmente bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru furt. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6000 la 20 000 lei sau închisoare peun termen de până la 4 ani.

Forţele de ordine nu exclud complicitatea acestora şi în alte cazuri similare înregistrate. Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău recomandă cetăţenilor să respecte măsurile de securitate a locuinţelor, iar în cazul când persoane suspecte sunt observate în preajma locuinţelor imediat alertaţi poliţia prin intermediul Serviciului specializat 902.

 

 


Tehnică audio-video contrafăcută, depistată de poliţia capitalei

Bănuit că ar fi furat bani din biserică


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""