Infractiuni descoperite

10
dec
eye

Grupare specializată în comiterea traficului de persoane, destructurată la Chişinău


O grupare infracţională specializată în recrutarea, transportarea şi adăpostirea persoanelor, inclusiv minore, în scop de exploatare sexuală a fost destructurată de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție mun. Chișinău de comun acord cu  Procuratura municipiului Chişinău.

Pe acest fapt a fost iniţiată o cauză penală în baza art.165 alin.(2) lit.b), d) Cod Penal.

Potrivit materialeleor urmăririi penale, gruparea criminală, formată din persoane de gen masculin şi feminin, recrutau victime din familii social vulnerabile şi din zonele rurale, pe care, prin diferite metode, le constrângeau să presteze servicii sexuale, contra cost.

În acest scop, suspecţii, închiriau apartamente în raza mun.Chişinău şi puneau la dispoziţia victimelor telefoane mobile, pentru a putea fi contactate de clienţi, iar în cazul în care apărea necesitatea de a se deplasa pe adresa indicată de client, suspecţii le conduceau cu maşinile lor. Anunţurile vizând prestarea serviciilor sexuale erau postate pe anumite site-uri de către suspecţi şi banii clienţilor la fel erau colectaţi de către aceştia.

În cazul în care, victimele traficului de fiinţe umane, declarau că refuză să presteze servicii sexuale în folosul suspecţilor, acestea erau agresate fizic sau verbal, ameninţate cu răspândirea informaţiilor confidenţiale familiilor lor. Pentru a fi siguri că victimele nu vor fugi şi nu-i vor denunţa organelor de drept, suspecţii încuiau victimele în apartamentele închiriate, le impuneau să întrebuinţeze droguri de tip “sare”. Drogul respectiv aducea victimele la o stare în care nu simţeau necesitatea de a dormi mai mule zile consecutiv, pentru a putea deservi mai mulţi clienţi.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a constatat că o parte dintre victime sunt minore. Pe acesta fapt, a fost iniţiată o cauză penală şi în baza art.206 alin.(3) Cod Penal pentru “Trafic de copii”.

La data de 06.12.2018 au fost efectuate mai multe percheziţii în apartamentele închiriate de către suspecţi, unde au fost depistate 6 victime, două dintre care sunt minore, precum şi persoanele suspecte, care au fost reţinute. De asemenea, au fost depistate şi ridicate aparate artizanale pentru întrebuinţarea drogurilor.

Actualmente, se întreprind acţiuni de urmărire penală, măsuri speciale de investigaţii şi investigaţii financiare paralele necesare stabilirii tuturor circumstanţelor cazului, acumulării probelor, stabilirii tuturor victimelor, precum şi a persoanelor implicate în această schemă ilegală, în vederea tragerii lor la răspundere penală.

Persoanele culpabile de „traficul de copii” riscă până la 20 de ani de închisoare.


Acţiuni comune dintre Poliţie şi APL la contracararea comerțului neautorizat stradal

O jucărie de plus - un zîmbet de copil în plus!!!


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""