Infractiuni descoperite

15
aug
eye

Grupare specializată în producerea şi comercializarea drogurilor destructurată de Poliţia Capitalei


Ofițerii de investigații a IP Botanica şi a Direcției de Poliție a mun. Chișinău împreună cu procurorii oficiului Botanica a Procuraturii mun. Chișinău, au reținut 5 persoane, originare din capitală şi raioanele Ştefan Vodă şi Criuleni, cu vârsta cuprinsă între 23 ani și 30 de ani. Aceștia au fost documentaţi în cadrul operaţiunii ,,MAC-2018’’ şi sunt suspectați de prepararea și comercializarea  mai multor tipuri de droguri, în special a celor de origine vegetală, pe teritoriul capitalei în proporții deosebit de mari.

În cadrul măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că indivizii preparau și depozitau substanțele stupefiante de tip ,, Marijuana”  şi ,, Extazy’’ iar fiecare dintre suspecţi aveau roluri bine determinate.

Astfel, de către polițiști și procurori au fost efectuate mai multe percheziții autorizate atît în mijloacele de transport cît la domiciliile tuturor membrilor grupării criminale, unde au fost depistate și confiscate droguri de tip ,,Marijuana’’, cu masa de circa 5 kilograme, în masă liberă, precum şi pregătite pentru comercializare în pachete din polimer zip-lock, 50 grame de substanţă stupfiantă Hidroponică, 14 pastile Extazy de culoare roz şi galbenă, cîntar electronic la scară mică, telefoane mobile utilizate la săvîrşirea infracţiunii, precum şi mijloace băneşti dobîndite în urma săvîrşirii infracţiunii în sumă de 57 000 lei.

Cantitatea de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ 100 000 lei.

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislației penale în vogoare membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani. Totodată au fost demarate acțiuni speciale de investigații suplimentare în vederea identificării tuturor complicilor în acest caz.


Reţinut pe urme fierbinţi după ce a jefuit un bărbat

Campania naţională “Fii atent la trecere!” în plină desfăşurare


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""