Infractiuni descoperite

10
sep
eye

Hoţ de biciclete reţinut în flagrant şi cercetat penal de polițiștii sec. Râșcani


Ofițerii de investigație a sectorului Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au identificat și reținut un tânăr în vârstă de 18 ani, locuitor a capitalei, pentru comiterea unui furt.

Polițiștii au fost alertați la data de 8 septembrie, de către un locatar a unui bloc de locuit de pe str. Bogdan Voievod, din sec. Râșcani, comunicând că a fost reținut un tânăr în timp ce încerca să sustragă o bicicletă. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei forțele de ordine au stabilit că individul a pătruns în scara blocului prin acces liber și observând bicicleta fără supraveghere, ce aparține unei doamne în vârstă de 39 de ani, a încercat să o sustragă, dar nu și-a dus intenția până la capăt fiind reținut de locatarul blocului. Acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția. Este de menționat că tânărul nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni similar.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun Chișinău și este cerceta penal pentru furt, care potrivit legislaţiei în vigoare el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei intervine cu următoarele recomandări:

– Dotaţi bicicleta cu dispozitive antifurt

– Legaţi roata din faţă sau spate cu un cablu de oţel sau lanţ, de un obiect fix (stâlp, grilaj, poartă)

– În coşul bicicletei nu lăsaţi diferite bunuri materiale

– Pentru depozitarea bicicletei pe o perioadă îndelungată, este recomandat să fie păstrată într-o încăpere cu acces limitat.

– Nu lăsați bicicleta fără supraveghere, în scara blocurilor,pot fi sustrase cu ușurință de hoți.


Recidivist reținuți de polițiști pentru pungășie

Doi bărbați și o femeie riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""