Infractiuni descoperite

12
aug
eye

Hoți reținuți în flagrant de către polițiști


Polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu polițiștii sectorului Râșcani, au reținut doi indivizi , cu vârstele de 34 și 37 ani, originari din r-nul Șoldănești și mun. Chișinau, pentru pungășii. Anterior aceștia s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni similare.

Primul incidentul a avut loc pe data de 31 iulie, în troleibuzul de pe ruta nr.22, pe bd. Ștefan cel Mare, unde bănuitul a sustras din rucsacul unei domnișoare în vârstă de 18 de ani, portmoneul în care se aflau actele și mijloace bănești, cauzând victimei un prejudiciu în sumă de 500 lei. Individul a fost reținut în flagrant de către polițiști și escortat la inspectorat pentru audieri, unde asupra lui au fost depistate mijloacele bănești sustrase.

Alt caz a avut  loc pe data de 9 august, în rutiera nr. 123, când bănuitul profitând de neatenția victimei, o tânără de 21 de ani, i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele, cardurile bancare și bani în sumă de 180 euro și 1800 lei.

Atât bunurile materiale cât și banii sustrași, au fost depistați de către polițiști asupra făptașilor, fiind ulterior returnate victimelor.

Indivizii sunt cercetați penal pentru ,,pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă , muncă neremunerată în folosul comunității , sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.


Cercetați penal pentru furt din locuință

Doi minori reținuți pe urme fierbinți după ce au răpit un automobil


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""