Social utile

09
iun
eye

Informaţi Poliţia Capitalei, dacă îi vedeţi pe stradă !


Persoanele ce apar în imagini sunt căutate de către angajaţii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişnău, fiind suspectate de retragerea mijloacelor financiare de pe un card bancar sustras din geanta unei femei de 40 ani, în timp ce se deplasa cu maxi-taxi de pe ruta 129.

Potrivit victimei, pe card se aflau bani în sumă de 1 100 lei, care au fost retrase de către necunscuţii din imagine. În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, în cadrul căreia sunt acumulate toate informaţiile despre identitatea şi localizarea suspecţilor. Astfel, cetăţenii care i-au recunoscut, sunt rugaţi să comunice imediat informaţiile la numerele de telefon 0 791 92 564 / 0 691 50 993. Conform legislaţiei penale în vigoare făptaşii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

  • Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care nimeriţi în locuri publice aglomerate  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la persoanele din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
  • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

 

 


Plantaţie de cânepă descoperită în apropierea comunei Băcioi

Poliţia Capitalei a convocat şedinte de lucru cu APL, privind evacuarea urgentă a deşeurilor menajere


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""