11
sep
eye

Linie clandestină de contrafacere a detergenţilor, descoperită de poliţie


Doi tineri cu vârstele de 27 şi respectiv 28 ani, au fost deconspiraţi de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, care comercializau în proporţii mari detergent sub formă de praf contrafăcut, în pieţele din capitală. Acţiunile forţelor de ordine au avut loc în cadrul operaţiunilor speciale de prevenire a contrabandei şi combaterii traficului ilicit de mărfuri.

În urma acţiunilor speciale de investigaţii, poliţiştii au identificat şi o tipografie care activa în complicitate cu suspecţii. Fiind desfăşurate percheziţii la sediul tipografiei, situat pe strada Petru Rareş, a fost depistat utilajul cu care confecţionau şi tipăreau cutii pentru praf de spălat, cu aplicarea inscripţiilor unor branduri renumite. Ulterior au fost descoperite peste 600 de cutii într-un garaj, arendat de către un suspect, unde erau ascunse şi pregătite pentru ambalare cu detergent. De asemenea a fost găsită materie primă ce servea la confecţionarea cutiilor în acest scop.

Astfel au fost ridicate toate probele delicte şi depozitate în camera specială de păstrare, iar investigaţiile continuă în vederea idnetificării tuturor persoanelor implicate în această schemă ilegală. Suspecţii riscă să fie cercetaţi penal pentru falsificarea şi contrafacerea produselor, care prevede amendă în mărime de la 20 000 la 40 000 lei sau închisoare de pînă la 1 an, iar proprietarul tipografiei riscă să-i fie retrasă licenţa de activitate pentru complicitate.

Poliţia capitalei continuă activităţile de protejare a drepturilor şi intereselor consumatorilor.


Reţinuţi pentru acţiuni violente cu caracter sexual

Atacau femei în stradă şi le deposedau de bijuterii


ARTICOLE SIMILARE

FII PRIMUL CARE ȘTIE

ipl  
LINIA
ANTICORUPȚIE
ipl

semn

POLIȚISTUL LUNII

  

martie
-------


""